Pecah Rekod, Puzzle Terbesar Di Malaysia

Puzzle yang dibuat khas sempena Hari Kemerdakaan Malaysia yang ke-65 telah memecah rekod puzzle terbesar di Malaysia dengan saiznya sebesar 15 kaki x 7 kaki.

Sumber: Facebook @puzzleplanet

Puzzle terbesar di Malaysia bersaiz sebesar 15 kaki x 7 kaki dipaparkan di Intermark Mall, Kuala Lumpur.

Ia dibina dengan kolaborasi Puzzle Planet, Taylor’s International School Kuala Lumpur dan Intermark Mall.

“Kolaborasi ini mahu membuat pecahan rekod ini berjaya adalah contoh yang baik bagi menunjukkan aura Keluarga Malaysia,” kata Ketua pegawai operasi Puzzle Planet, Prof Dr Jeffery Yap.

Puzzle Planet menyumbang 48,000 kepingan kalis air puzzle kanvas yang dipenuhi dengan ilustrasi yang melambangkan keistimewaan Malaysia.

Sumber: Facebook @puzzleplanet

Empat konsep telah diberikan mengikut tema Merdeka tahun ini iaitu ‘Keluarga Malaysia Teguh Bersama.’. Salah satunya adalah ilustrasi yang dilukis tangan mengikut keistimewaan setiap negeri.

Jeffrey menerangkan bahawa rekaan ini menjana makna yang mendalam khas sempena kemerdekaan Malaysia dan untuk membangunkan semangat semua untuk menyambutnya.

Paparan di Intermark Mall ini akan berlangsung sehingga 18 September 2022. Jika anda ingin melihat hasil pecahan rekod Malaysia, pergi ke Intermark Mall dalam masa terdekat sebelum tarikh tersebut.

Untuk baca artikel-artikel berkaitan, anda boleh klik pada pautan di bawah: