Naikkan Nama Di Carian Google, Ini Cara Untuk Orang Kenal Produk Anda Dengan Lebih Meluas

Sebagai seorang pemilik perniagaan, pernahkah anda mengalami kesukaran untuk mendapatkan pelanggan terutamanya selepas penularan pandemik COVID-19? Sekiranya ya adalah jawapan, adakah bisnes atau jenama produk anda kini berada di carian Google? Untuk pengetahuan anda, salah satu cara untuk orang kenal produk anda dengan lebih meluas adalah melalui naikkan nama di carian Google.

Untuk yang berminat dan mahu mengetahui macam mana nak naikkan nama di carian Google, teruskan pembacaan kerana artikel ini sememangnya untuk anda!

Keberadaan jenama di carian Google

Carian Google untuk salah satu klien Lejen Digital

Kami percaya mesti ada yang tertanya-tanya kenapa perlu naikkan nama perniagaan atau jenama produk di carian Google. Jawapannya mudah sahaja.

Tujuan utama anda perlu naikkan nama di carian Google adalah untuk letakkan jenama kita di mata pengguna. Apabila perniagaan anda berada di halaman pertama carian Google, para pengguna akan lebih senang lihat perkhidmatan atau produk yang anda tawarkan.

Dengan kemudahan internet, semua informasi kini boleh diakses dengan satu klik sahaja. Menerusi satu tinjauan yang dibuat oleh syarikat Moz, 84 peratus daripada responden selalunya menggunakan enjin carian Google tiga kali atau lebih setiap hari.

Sama seperti banyak carian lain, 46 peratus menjadikan Google sebagai platform pilihan mereka untuk memulakan pencarian produk berdasarkan laporan Jumpshot.

Apabila mahu mencari maklumat tentang sesuatu produk, para pengguna selalunya akan taip sahaja kata kunci berkaitan dengan produk anda di carian Google.

Secara kebiasaannya, para pengguna akan baca apa yang terpapar di halaman pertama carian Google sahaja kerana mereka mahukan maklumat yang pantas.

Pengasas Microsoft iaitu Bill Gates sendiri pernah berkata, “If your business is not on the internet, then your business will be out of business.” Sekiranya perniagaan anda tidak dapat dilihat semasa pelanggan membuat carian, pesaing anda akan mendapat pelanggan itu.

Sebagai cara untuk orang kenal produk kita, anda perlu memastikan keberadaan jenama di carian Google dengan ranking yang baik serta media sosial (Facebook, Instagram dan Twitter) supaya ia lebih menonjol kepada pelbagai lapisan masyarakat.

Jadi, apa yang anda boleh lakukan untuk memastikan keberadaan jenama di carian Google dengan ranking yang baik? Anda boleh klik pada pautan ini untuk maklumat lanjut.

Perniagaan anda lebih menonjol di mata pengguna

Memetik laporan Statista, jumlah pengguna telefon pintar di Malaysia dijangka akan mencecah 29 juta orang pada tahun 2021. Secara purata, rakyat Malaysia menghabiskan kira-kira 7.5 jam di internet dan 2.45 jam di media sosial setiap hari.

Berdasarkan statistik di atas, rakyat Malaysia meluangkan masa yang lama untuk menggunakan telefon pintar dan melayari internet setiap hari.

Dengan naikkan nama di carian Google, perniagaan anda juga akan menerima kredibiliti daripada orang ramai dan lebih menonjol di mata masyarakat.

Sebagai cara untuk orang kenal produk anda, para peniaga perlu memasarkan bisnes atau perkhidmatan yang ditawarkan menggunakan pelbagai platform seperti Instagram, Facebook, Google dan Twitter.

Jadi, macam mana nak naikkan nama di carian Google dengan ranking yang baik?

Kempen pemasaran bersepadu (integrated marketing)

Salah satu cara macam mana nak naikkan nama di carian Google untuk jangka masa yang panjang adalah dengan melaburkan sedikit wang untuk kos pemasaran.

Anda perlu menyampaikan mesej untuk memberitahu orang ramai tentang perniagaan anda dan di mana lokasi anda. Anda juga perlu sampaikan mesej untuk beritahu tentang apa yang perniagaan anda tawarkan.

Salah satu cara macam mana nak naikkan nama di carian Google adalah melalui kempen pemasaran bersepadu (integrated marketing). Untuk pengetahuan anda, integrated marketing adalah satu strategi pemasaran yang menggabungkan pelbagai platform sebagai cara untuk orang kenal produk anda dengan lebih meluas.

Dalam pada itu, kempen pemasaran bersepadu memang tips marketing online berkesan sebagai cara untuk orang kenal produk kita dan sekali gus membuatkan perniagaan anda dikenali dengan lebih meluas.

Anda boleh dapatkan maklumat lanjut tentang kempen pemasaran bersepadu (integrated marketing) yang ditawarkan Lejen Digital dengan klik pada pautan ini.

Lejen Digital tawar pakej lengkap untuk meletakkan perniagaan anda dalam carian Google

Lejen Digital tawarkan pakej lengkap untuk meletakkan perniagaan anda di ranking yang baik dalam halaman pertama carian Google untuk jangka masa yang panjang dengan menawarkan kempen pemasaran bersepadu (integrated marketing).

Menerusi kempen pemasaran bersepadu iaitu salah satu servis profesional yang ditawarkan oleh Lejen Digital, kami tawarkan pakej lengkap untuk meletakkan jenama produk atau perniagaan anda di halaman pertama carian Google dengan ranking yang baik untuk jangka masa yang panjang.

Kami akan menyediakan satu artikel tentang perniagaan anda di portal yang mempunyai lebih empat juta pembaca. Artikel yang kami sediakan itu juga akan menepati search engine optimization (SEO) supaya perniagaan anda akan sentiasa berada di halaman pertama carian Google.

Artikel yang menepati SEO ini sangat penting kerana ramai orang yang lebih cenderung untuk berada di halaman pertama sekiranya mencari sesuatu di Google.

Berdasarkan tinjauan yang dibuat oleh Search Engine Land, 60 peratus pengguna peranti mudah alih akan klik pada dua atau tiga hasil carian pertama yang mereka lihat.

Audiens ataupun bakal pelanggan juga akan lebih percaya dengan bisnes ataupun perkhidmatan yang ditawarkan apabila mereka dapat mencari atau memperoleh maklumat lanjut tentang jenama produk atau nama perniagaan di internet.

Dengan menyediakan artikel yang menepati SEO, kami akan membantu meningkatkan keterlihatan produk atau bisnes anda kepada para pengguna.

Tips marketing online untuk mendapatkan lebih ramai pelanggan

Seperti yang kami katakan sebelum ini, tips marketing online berkesan adalah dengan kaji trend pelanggan sekitar. Anda perlu faham dan survey pelanggan untuk tahu tabiat bertindak dan cara mereka berfikir.

Para pelanggan juga mempunyai detik-detik dalam hidup mereka di mana mereka mahu melakukan sesuatu, membeli sesuatu dan mahu pergi ke satu-satu tempat.

Oleh itu, kempen integrated marketing yang ditawarkan Lejen Digital akan menyampaikan mesej anda kepada prospek yang bersesuaian dengan detik-detik ini dengan menyediakan artikel menepati SEO sebagai strategi menarik pelanggan untuk lebih mengenali perniagaan anda.

Testimoni kempen-kempen integrated marketing terdahulu Lejen Digital

Untuk aspek pemasaran digital termasuk kempen integrated marketing, kami akan meningkatkan jumlah capaian kempen media sehingga enam atau tujuh angka termasuk jumlah paparan halaman dan impressions di media sosial.

Artikel yang kami sediakan juga akan memasuki halaman pertama carian Google dengan ranking yang baik. Anda boleh lihat gambar di bawah untuk hasil kempen-kempen integrated marketing terdahulu kami.

Nombor 1, halaman pertama
Nombor 1, halaman pertama
Nombor 2, halaman pertama

Selain portal, kami juga akan sebarkan artikel tersebut ke semua platform media sosial kami seperti Twitter, Facebook dan Instagram sebagai cara untuk orang kenal produk kita dengan lebih meluas.

Apa yang lebih menarik adalah anda perlu bayar sekali sahaja. Perniagaan anda akan berada di halaman carian Google untuk jangka masa yang panjang dengan ranking yang baik. Anda juga boleh menarik nafas lega kerana tiada bayaran bulanan dan caj tersembunyi akan dikenakan.

Sekiranya berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang pakej Integrated Marketing yang ditawarkan Lejen Digital, anda boleh WhatsApp 018-261 9410 (Suhaira) untuk tempahan slot kerana slot bulanan adalah terhad.

Facebook: facebook.com/lejenpress/

Instagram: instagram.com/lejenpress/

Twitter: twitter.com/LejenPress

Nombor telefon: 018-261 9410 (Suhaira)

Website: lejen.digital

Untuk baca artikel-artikel berkaitan, anda boleh klik pada pautan di bawah: